ELS ÀLBUMS IL·LUSTRATS

albums.png


  • Reviseu la següent web i expliqueu quins suggeriments es destaquen per treballar els àlbums il·lustrats:
MALETA D'ÀBUMS IL·LUSTRATS


Consulteu el següent blog amb recomanacions d'àlbums il·lustrats i trieu els que considereu millors. Justifiqueu la selecció: Llibres al replà

Drac+Vermell.png


Chasseur-coberta2-268x300.jpgNovel·la gràfica


L’ILLA DEL TRESOR8.+L%27illa+del+tresor+v2.jpg
Autors: Pratt, Hugo
L'illa del tresor de Robert Louis Stevenson és una de les novel·les d´aventures més conegudes de la literatura universal. Aquesta fascinant història de pirates ha estat adaptada en nombroses ocasions a diferents mitjans. Un enamorat del mar i l´aventura com Hugo Pratt havia d´adaptar-la al còmic.
Inclou també "Segrestat", adaptació d´un relat curt de Stevenson.

El petit príncep

277-8-Petit+princep-comic-cat-72-RGB-354pixels+altura.jpg


PERSÈPOLIS Autora: Satrapi, Marjane01202701001_g.jpg
L'aclamada Marjane Satrapi, guardonada amb el Premi Autor Revelació del 2001 i Millor Guió del 2002 al Festival Internacional d'Angoulême, ens ofereix un relat autobiogràfic sobre la seva infància a un Iran que viu amenaçat pel terror d'una gran guerra. La seva gran càrrega emotiva, crítica i irònica han convertit Persèpolis en un còmic de referència dins el panorama mundial.
La ciutat de vidre

BRODATS
Què amaguen les dones sota el vèl? Autora: Satrapi, Marjane
Una tarda qualsevol, mentre els homes fan la migdiada, les dones es reuneixen a la saleta i fan un te. I mentre beuen, airegen el cor. Mica en mica, cadascuna d'elles explica una experiència vital que les ha marcat per sempre més: matrimonis concertats, infidelitats que els han canviat el futur... i el més important de tot, haver de mantenir la virginitat fins al matrimoni, una cosa que, en els temps moderns, de vegades no sempre és possible. Brodats és un dur retrat sobre la situació de la dona a l'Orient Mitjà i sobre la millor manera de sobreviure-hi. Marjane Satrapi es va donar a conèixer a tot el món amb la novel·la gràfica Persèpolis, una sèrie de quatre àlbums de tints autobiogràfics, ambientada al període de la guerra d'Iran i Iraq, amb la qual va aconseguir els millors premis de la indústria. 01202700601_g.jpg

01202701201_g.JPG

Pollastre amb prunes: La vida de Nasser Ali, un virtuós de la música y pare de família, perd tot sentit en el moment que la seva dona li trenca el tar, l’instrument que l’ha acompanyat durant tota la seva vida.01202701301_g.jpg

El sospir:

Hi havia una vegada un comerciant que quan tornava de les seus llargs viatges, sempre omplia a les seves tres filles de regals. Ell les estimava més que a ningú, però un dia, no va poder portar la bella Rosa el que ella més desitjava: una llavor de mongeta blava. En El sospir, Satrapi fa gala d´un to visual sorprenent, una narrativa esglaiadora, i un sentit de l´humor apte per a tots els públics, per oferir-nos una lliçó inoblidable sobre el sacrifi, l´esperança, i els amors perduts i trobats.
L'HIVERN DEL DIBUIXANT
Paco Roca
lhivern.jpg
La vida a Bruguera amb la dictadura de Franco com a teló de fons i el fet que els seus dibuixants estrella se n’anessin per fundar Tío Vivo, una nova revista que els permetés aconseguir més recursos, mantenir el control creatiu dels seus personatges... –obtenir més llibertat, en definitiva– com a metàfora del règim franquista, és el marc i l’essència de L’hivern del dibuixant, la nova obra de Paco Roca, Premi Nacional del Còmic 2008 amb Arrugas.

MARIA I JO, Maria Gallardo & Miguel Gallardomaria-i-jo-llibre001.jpg


Miguel Gallardo retrata unes vacances amb la seva filla Maria. La Maria té autisme. Sovint es troba amb la poca o nul·la comprensió de la gent que l’envolta, però la Maria és feliç, perquè li cal poques coses per ser-ho. La Maria és feliç amb la sorra. La Maria és feliç amb la rutina. La Maria és feliç recordant. La Maria a vegades està de mal humor, perquè tots tenim mals dies, tot i que ho expressa de manera diferent dels que no tenen autisme. Això ressalta encara més els prejudicis i l’exclusivitat que imposa la gent. Si ja és difícil conviure dins la societat sense tenir un bon grapat de característiques de líder, amb una discapacitat és molt pitjor. Això ens diu en Miguel Gallardo. La Maria no, la Maria és feliç. L’autor afegeix al final del còmic dibuixos d’un munt de gent que la Maria ha conquistat amb el seu somriure.